Coachingstraject

Kennismaking

Wanneer u een hulpvraag voor uw kind heeft, dan kunt u contact met mij opnemen. Kennismaken (gratis) doe ik met alle liefde en plezier. Dit kan bij u thuis of telefonisch. Mocht de kennismaking u bevallen en u bent geïnteresseerd, dan stuur ik u per e-mail een intakeformulier.

 

Het intakegesprek

Het intakegesprek vindt plaats bij u thuis. Tijdens het intakegesprek is uw kind niet aanwezig. Aan de hand van het intakeformulier bespreken we uitgebreid wat de hulpvraag voor uw kind is en kunt u al uw vragen stellen en aanvullende informatie over uw kind vertellen. Na het intakegesprek kan er nog een vervolggesprek plaats vinden voor eventuele aanvullende vragen.

 

De sessies

Een coachingstraject duurt gemiddeld 5-6 wekelijkse sessies van 60 minuten, maar dit is uiteraard afhankelijk van wat er speelt bij uw kind. De sessies zullen bij u thuis plaatsvinden of buiten in de natuur. Uw kind zal in zijn eigen vertrouwde omgeving namelijk het meeste van zichzelf laten zien. U als ouder bent hierbij niet aanwezig. De eerste sessie zal voornamelijk bestaan uit elkaar leren kennen en het creëren van een vertrouwensband. Op basis van deze eerste kennismaking bepaal ik welke weg ik in zal gaan met uw kind.

 

Evaluatie- en afrondingsgesprek

Na de eerste 3 sessies plan ik een evaluatiegesprek en na de zesde sessie plan ik een afrondingsgesprek. Na afloop van het afrondingsgesprek bekijken we samen of we de sessies kunnen afronden of dat er behoefte is aan meer sessies.

 

Er vindt geen schriftelijke verslaglegging plaats.

 

Als kindercoach geef ik handvatten aan u en uw kind zodat jullie hier op voort kunnen bouwen in het dagelijks leven.