Pesten is niet ok!

Ik kreeg van mijn ouders toen ik geboren werd een hele mooie naam; Vanessa. Maar deze naam vond ik vroeger echt niet mooi, zelfs een verschrikkelijke stomme naam. Ik werd met deze naam namelijk gepest... Gedurende een aantal weken tijdens mijn basisschooltijd ging ik met heeeel veel tegenzin naar school. In mijn gedachten waren dit geen weken maar maanden.
In de tijd dat ik net geboren was, werd Connie Witteman (Breukhoven, ook wel bekend als de zangeres Vanessa) niet veel later bekend. Vanessa stond bekend om haar grote borsten. Je raadt het al… op de basisschool werd erg lollig op mijn naam gereageerd, en ik werd in no-time Vanessa met de grote borsten genoemd.
Mijn reactie als ze dit tegen mij zeiden? Ik kromp in elkaar. Nu was ik al een verlegen, of beter gezegd, een gevoelig meisje. En door het pestgedrag kroop ik alleen maar nog meer in mijn schulp. Ik voelde me eenzaam, anders en verdrietig.
Zelfs op de middelbare school toen ik dacht dat het toch echt gedaan was met het pestgedrag zei een leraar. Oh heet jij Vanessa..? Vanessa met de .... Ik voelde me letterlijk weer in mijn schulp kruipen.
Dit is dus wat pesten met je kan doen.
Ik vind het om deze reden zo belangrijk om het werk te doen wat ik nu doe omdat ik ieder kind een onbezorgde jeugd gun!!!
Je bent goed zoals je bent!
Kind dat gepest wordt geschreven door Happy-Nes kindercoaching