15. november 2019
Wat kun je het beste doen wanneer je kinderen gestresst zijn vanwege het komende Sinterklaasfeest!
17. augustus 2019
Zes tips die je kunnen helpen om van het vakantieritme weer naar het schoolritme te gaan.
22. september 2017
Wat heeft hoogsensitiviteit met faalangst te maken? De angst om te falen is bij een faalangstig kind de grootste veroorzaker van het angstige gedrag. Bij het hoogsensitieve kind zorgt juist de hoge sensitiviteit (door overprikkeling, onveilige situatie, emoties van anderen) voor angstgevoelens. Een hoogsensitief kind heeft juist veel behoefte aan erkenning (er mogen zijn, zoals je bent!) en begrepen worden. Je kind zal sterker aanvoelen wat de verwachtingen zijn. Een hoogsensitief kind heeft...
09. september 2017
Wil je je hoogsensitieve kind helpen, dan is het belangrijk om ook goed voor jezelf te zorgen. Ik vind het heel belangrijk dat wanneer jijzelf als ouder hoogsensitief bent, om je rust (momenten) te hebben. Ik ben erachter gekomen dat ik vanuit rust, groei en het brengt je veelal nieuwe inzichten. In deze blog geef ik enkele tips voor hoogsensitieve kinderen op school.
02. juli 2017
De zomervakantie begint over een paar weken en ik hoor van verschillende ouders de vraag; wat gaan we toch allemaal in de zomervakantie doen. Ofwel hoe houden we de kinderen die weken bezig? Ik geef je praktische tips.
24. juni 2017
Hoe herken je een hoogsensitief kind en wat zijn de valkuilen en de kracht van een hoogsensitief kind.