· 

Sinterklaas gaat weer terug naar Spanje en dan?

We zitten nu volop in de Sinterklaastijd en veel kinderen stuiteren door de woonkamer en op school omdat deze tijd heel gezellig, leuk maar ook heel spannend kan zijn. En hoe bereid je ze nu alvast voor op dit weekend en de volgende week? Want dan is de Sint weer in Spanje aangekomen en is ineens het Sinterklaasfeest afgelopen.

 

Ik heb de volgende tips voor je die je alvast aan je kind(eren) kan vertellen:

  • Dat de allerlaatste aflevering van het Sinterklaasjournaal op zaterdag 4 december is.
  • Op welke dag ze de laatste keer hun schoen mogen zetten. (Wellicht is die dag al geweest).
  • Vertel tegen je kind dat Sinterklaas op maandag 6 december a.s. weer naar Spanje vertrekt en dat hij volgend jaar in november weer terug is in Nederland.
  • Wanneer je kind nog behoefte heeft aan het spelen met knutsels en spelletjes die nog in het teken staan van Sinterklaas dan laat ze dit lekker doen. Dit zelfde geldt voor het nog kijken van filmpjes van Sinterklaas. Kinderen blijven soms nog vrij lang in de ban van deze tijd. Zo kunnen ze deze tijd op hun manier verwerken.
  • Maak als je kind dit leuk vindt als afsluiting van deze Sinterklaas periode een tekening hoe ze deze tijd hebben ervaren. Wat was bijvoorbeeld het allerleukste en teken dit maar eens.
  • Wanneer je merkt dat je kind nog veel spanning in zijn lijf vast houdt, ga dan lekker naar buiten toe om in de plassen te stampen of een wandeling te maken in het bos. Dit helpt om je kind te ontladen van stress in het lijf.
  • Plan volgende week weer extra rustmomenten in door de week en in het weekend.
  • Bepaal zelf het moment wanneer jullie aandacht gaan geven aan het volgende feest; Kerstmis. De boom opzetten en versieren is natuurlijk heel erg leuk en gezellig, maar kies daarvoor wel het juiste moment uit.