Coaching

Jouw prachtige, (hoog)gevoelige kind voelt zich vaak anders dan anderen. Is daardoor onnodig onzeker en geeft aan dat hij/zij er niet bij hoort en heeft snel het gevoel dat het gepest wordt.

 

In al die onzekerheid gaat je kind ofwel de aandacht trekken door gek te doen, ofwel zich juist in alle onzekerheid voor alles en iedereen afsluiten. Linksom of rechtsom, je kind wil niets liever dan vriendjes maken, erbij horen. Maar omdat je kind niet weet hoe dat aan te pakken, gaat het zich anders voordoen dan dat het zich in wezen voelt.

 

Met alle frustraties van dien:

 • Je kind doet boos maar voelt zich eigenlijk heel verdrietig en/of gaat snel huilen
 • Je kind komt heel moe uit school. Hij/zij wordt moe van al het geluid en indrukken
 • Snel dingen onterecht vinden
 • Zich anders voelen dan anderen
 • Je kind vraagt veel aandacht
 • Je kind laat opstandig gedrag zien

Is dit herkenbaar? Laat mij jullie dan helpen!

 

Ik weet als ervaringsdeskundige op het gebied van HSP (highly sensitive person of te wel een hooggevoelig persoon) en moeder van 2 hooggevoelige kinderen hoe het is om hooggevoelig te zijn en hoe je hier het beste mee om kunt gaan. Ik kan kinderen vertellen en uitleggen hoe prikkelverwerking werkt. Wat we gaan doen tijdens het coachen, is afhankelijk van de thema's die er bij jouw kind spelen. Ik stem af op het kind en bepaal dan wat er nodig is. Door mijn gevoeligheid weet ik wat kinderen nodig hebben en speel ik hier op in.

 

Want, hoe zou het voor jullie zijn als je kind weer kan zijn wie het wil zijn. Dat je kind zorgeloos kan genieten en geen last heeft van stemmetjes in zijn hoofd en niet moe wordt van al deze gedachten. Jouw kind kan zich verwoorden hoe hij/zij zich voelt en staat met beide benen op de grond. Maar ook dat je kind weer het volste (zelf)vertrouwen in zichzelf gaat vinden en zijn hooggevoeligheid als kracht gaat zien en inzetten. 

 

In mijn coaching werk ik in een unieke combinatie van mindfulness, Flamenco en creatieve werkvormen. Ik leer je kind:

 • zichzelf en zijn hooggevoeligheid beter begrijpen
 • ontspannen met oefeningen uit de yoga en mindfulness, waarbij jouw kind zijn lijf beter gaat voelen en gaat ontdekken  hoe hij zich op dat moment voelt. Zodat jouw kind vanuit die ontspanning weer gaat groeien
 • emoties ontdekken en uiten, en hoe kan dat beter dan met Flamenco (bij bijvoorbeeld boosheid kun je deze emotie uiten door snelle voetbewegingen te maken en hard handgeklap)
 • ontdekken wat helpende gedachten zijn, wat niet en hoe je die gedachten snel kunt ombuigen
 • zijn talenten ontdekken en oefenen met nieuw gedrag zodat je kind kan laten zien wie het echt is. Jouw kind begrijpt zichzelf beter. Hoe eerder ze dit leren, hoe fijner het is om hiermee om te gaan.

Tijdens een face to face kennismakingsgesprek kun je met mij kennis maken en voelen we of er van beide kanten een klik is. Daarna volgt er een intakegesprek bij jullie thuis. Vanuit dit gesprek spreken we 6 sessies af, 5 kindsessies en een oudergesprek. In het oudergesprek maken we de balans op of er nog behoefte is aan meer afspraken. Een gemiddeld coachingstraject bestaat uit 5 kindsessies. We doorlopen een aantal vaste stappen die je kunt lezen op mijn werkwijze pagina. Zowel de intake als de kindsessies vinden plaats bij jullie thuis. Check de tarieven op mijn tarieven pagina. 

 

Heb je al van alles geprobeerd en weet je het even niet meer, voel je welkom om met mij contact op te nemen. Ik beloof je dat je kind zich weer meer happy gaat voelen, en een gelukkig kind betekent ook (een) gelukkige ouder(s)!

 

Klik hier om een kennismakingsgesprek met mij in te plannen.

 

Daarnaast ben ik aangesloten bij de Kindercoachlijn (https://www.kindercoachlijn.nl). Dit is een telefonische hulplijn van kindercoaches met ieder hun eigen specialisme. 

 

Mijn werkgebied is Breda e.o., dus Ulvenhout, Chaam, Bavel, Alphen, Chaam en omstreken. Ik ben tevens werkzaam in België.