Flamenco workshops

Dans je blij dans je vrij workshop voor kinderen van Happy-Nes Kindercoaching

Workshop voor kinderen "mijn hoofd is zo vol"

Wat was het een leuke workshop "mijn hoofd is zo vol".

 

Wat hebben we gedaan?

Ik heb de kinderen inzicht gegeven in welke soorten emoties er zijn met behulp van het boek 'de kleuren van emoties'. Elke emotie heeft een andere kleur. Eén emotie/kleur kozen ze uit en ze tekenden of schreven datgene op wanneer ze deze emotie voelde. Ook gingen we emoties uitbeelden en mochten de anderen raden welke emotie dit was. Vervolgens luisterden we naar Flamenco muziek en welke emotie hoort hierbij en we dansten hier vervolgens op. Bij bijvoorbeeld de emotie boos stampten we flink met onze voeten en maakten we felle bewegingen met onze armen.

 

Tot slot toen we inzicht hadden gekregen in onze emoties en deze geuit hadden middels spel en dans, deden we nog enkele mindfulness oefeningen om rust in ons hoofd en lijf te ervaren. We bliezen bijvoorbeeld de spinnenwebben uit ons hoofd weg.

21 en 23 mei 2019

Happy-Nes Kindercoaching geeft flamenco workshop

Op 21 en 23 mei heb ik Flamenco workshops aan kinderen gegeven bij Kober Bso Blokkentuin in Breda. 

29 januari 2019

Op dinsdagmiddag 29 januari 2019 geef ik een flamenco workshop bij Kober Bso de Vonder in Riel! Olé Olé

25 november 2018

Het enthousiasme straalde er bij de kinderen weer van alle kanten vanaf tijdens deze workshop. De kinderen wilden heel graag alles leren; het voetenwerk, de armbewegingen, om elkaar heen rondjes draaien, castagnetten leren spelen, met de waaier lopen en het klappen op het ritme van de muziek.

13 oktober 2018

Wat was het een leuke en inspirerende ochtend. De kinderen deden zo enthousiast mee. We hebben veel plezier gehad! 💃
We begonnen met het lekker stampen (het voetenwerk :-)) op de vloer wat natuurlijk een goede manier is om te aarden. De verschillende pasjes hebben we geoefend, het met elkaar een rondje draaien, de armbewegingen, het lopen met de waaier, het gebruiken van de rok tijdens het dansen, het klappen en het oefenen met de castagnetten kwam allemaal voorbij.

Algemene informatie workshop

Happy-Nes Kindercoaching geeft dansworkshop Flamenco

Flamenco workshop voor kinderen

 

Houdt je kind van dansen? Dan kan hij/zij mee doen met deze Flamenco workshop, waar bewegen, gezelligheid, samenspel en creativiteit bij elkaar komt. Je kind leert spelenderwijs de basis van de flamencodans waarin hij/zij zich kan uitdrukken tijdens deze dans. Er is een verkleedkoffer aanwezig met prachtige flamencojurken en –broeken, mantons (sjaals), waaiers, castagnetten en bloemen voor in het haar. In de pauze wordt er gezorgd voor een ‘palmeritas’ (zelfgemaakt Spaans koekje) en een drankje en is het mogelijk om een waaier te maken. De kinderen werken tijdens de workshop aan een dans/presentatie die ze in de laatste 15 minuten aan de ouders mogen laten zien. Na afloop krijgen ze als aandenken een waaier (en eventueel ook hun eigen gemaakte waaier) mee naar huis. Er zullen uiteraard ook foto’s gemaakt worden voor de herinnering.

 

De workshop wordt gegeven door mij; Vanessa van der Sommen. Ik dans al jaren Flamenco en dit is mijn aller grootste passie. Ik zou het fijn vinden om mijn passie over te mogen brengen op kinderen zodat zij ook het Flamenco gevoel gaan ervaren.

 

Het is tevens mogelijk om aansluitend bij Comida y Bebida te blijven eten. Comida y Bebida biedt de ouders (of opa en oma) 2 gratis sangria tijdens het diner aan voor elk kindje die deel neemt aan deze workshop. Graag even van tevoren een tafel reserveren en aangeven dat je kind aan deze workshop mee doet.  

 

Leeftijd:        4 t/m 7 jaar

Wanneer:     Zondag 25 november 2018

Tijd:             15.00 uur -17.00 uur, met om 16:45 uur de eindpresentatie door de kinderen 

Waar:           Tapasrestaurant Comida y Bebida (Dorpstraat 88) in Ulvenhout              

Kosten:        € 20,= p.p.