Workshop voor kinderen "mijn hoofd is zo vol"

workshop 'mijn hoofd is zo vol'
Wat was het een leuke workshop "mijn hoofd is zo vol".workshop 'mijn hoofd is zo vol'workshop 'mijn hoofd is zo vol'
Wat hebben we gedaan?
Ik heb de kinderen inzicht gegeven in welke soorten emoties er zijn met behulp van het boek 'de kleuren van emoties'. Elke emotie heeft een andere kleur. Eén emotie/kleur kozen ze uit en ze tekenden of schreven datgene op wanneer ze deze emotie voelde. Ook gingen we emoties uitbeelden en mochten de anderen raden welke emotie dit was. Vervolgens luisterden we naar Flamenco muziek en welke emotie hoort hierbij en we dansten hier vervolgens op. Bij bijvoorbeeld de emotie boos stampten we flink met onze voeten en maakten we felle bewegingen met onze armen.
Tot slot toen we inzicht hadden gekregen in onze emoties en deze geuit hadden middels spel en dans, deden we nog enkele mindfulness oefeningen om rust in ons hoofd en lijf te ervaren. We bliezen bijvoorbeeld de spinnenwebben uit ons hoofd weg.

Pepernoten massage

Nu Sint en Piet in het land zijn, zijn veel kinderen drukker en gespannen. Dan is het erg fijn om een ontspannende pepernotenmassage aan je kind te geven. Alvorens je deze massage geeft, is het uiteraard ook leuk om eerst zelf pepernoten met je kind(eren) te bakken.

 

De pepernoten massage:

Vraag aan je kind of hij/zij wil liggen of voor je wil zitten tijdens de massage en wrijf dan eerst je handen lekker warm. Plaats die warme handen op de rug van je kind, dat geef al rust. Tijdens de massage vraag je aan je kind of het prettig is zoals je het doet! Dan eerst de bakplaat schoonmaken (strijkende bewegingen van boven naar beneden),daarna het meel (zacht tikkende bewegingen) in de kom, boter erbij (je handen als plakjes op de rug), suiker en speculaaskruiden erbij (tikkende bewegingen). Dit door elkaar kneden (kneedbewegingen maken). Dan balletjes (pepernoten) rollen en elk balletje wat plat drukken. De bakplaat in de oven, leg hierbij je handen weer op de rug van je kind en als de pepernoten klaar zijn, strijk je weer van boven naar beneden met je handen alsof je de bakplaat uit de oven haalt. Daarna plukkende bewegingen maken alsof je de pepernoten aan het op eten bent.

 

Veel plezier samen!

Je eigen krachtsteen maken

Krachtsteen maken Happy-Nes Kindercoaching

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat gaan we doen?

 

* Aan de hand van plaatjes en vragen gaan we bekijken en praten over wat jouw zoon/dochter belangrijk vindt.

* Een krachtsteen maken waarbij hij/zij gaat ontdekken welk symbool of woord bij hem/haar past.

 

Een leuke en creatieve workshop waarbij kinderen even stil staan bij wie ze zijn. Het stimuleert de kinderen in hun sociale en emotionele ontwikkeling doordat ze leren te benoemen wat ze zien en denken en het versterkt daarmee hun zelfvertrouwen.

 

Wanneer: 3 april 2019 van 15.00 uur tot 16.15 uur

Waar: den Deel 7 in Ulvenhout

Leeftijd: 5-7 jaar

Maximum: 6 kinderen

Kosten: € 10,= incl. alle materialen

 

Aanmelden kan via vanessa@happynes-kindercoaching.nl

 

Workshop je eigen jaarkalender maken

creatieve workshop van Happy-Nes Kindercoaching

Het nieuwe jaar is net begonnen en hoe leuk is het dan voor kinderen om je eigen jaarkalender te maken.

Op woensdagmiddag 23 januari 2019 organiseer ik daarom een gezellige, inspirerende en creatieve knutselmiddag.

We praten over welke maanden er in een jaar zitten en wat staat er voor elke maand centraal. Elke maand heeft een blanco vensterraam die we op verschillende manieren gaan invullen door te kleuren, te verven, met een spreuk, versieren met glitters of met een foto of? Je mag ook zelf foto's meenemen en/of ik maak enkele foto's ter plekke. Er is van alles is mogelijk.

De kalender wordt uiteraard mee naar huis genomen en kan thuis nog (eventueel met behulp van papa of mama) verder ingevuld worden met bijvoorbeeld de verjaardagen van familie en vriendjes!

Voor iets lekkers te eten en drinken wordt uiteraard gezorgd.

Voor wie: groep 3 t/m 5
Wanneer: 23 januari 2019
Tijd: 15:00-16.30 uur
Waar: bij mij thuis; den Deel 7 in Ulvenhout
Kosten: € 12,50 p.p.

Aanmelden kan via; 
vanessa@happynes-kindercoaching.nl

Lente Workshop

knutselen thema Lente van Happy-Nes Kindercoaching

Afgelopen woensdagmiddag 14 maart had ik de workshop Lente met drie hele gezellige en creatieve meiden. Die dag voelden wij de lente al in ons lijf. Het was een heerlijke zonnige woensdagmiddag.

We begonnen met het filosoferen over een bloem die op tafel stond. Stel dat de bloem kon praten, wat zou je hem dan willen vragen? Dit vonden ze toch echt wel een beetje gek en er werd veel gelachen. Toch kwamen er enkele vragen als "ben jij een lieve bloem?" en "ben je een aardige bloem?". Hier zijn we verder op door gegaan en ik heb ze gevraagd als je aan een bloem denkt, hoe zou je deze dan tekenen? De meiden gingen meteen aan de slag.

We hebben nog bloemen geverfd, een bloem van papier gemaakt, een potje versierd en met aarde en zaadjes gevuld en ze hebben gedanst alsof ze bloemen waren. Diverse yogaoefeningen hebben we gedaan, één voor de handen en we zijn als zaadje naar bloem gegroeid en nog veel meer. Ze hebben hun eigen creativiteit in deze workshop gelegd en wat je doet, doe je op je eigen manier. Met als motto; het gaat erom dat je plezier hebt in wat je doet. Plezier hadden ze zeker.