Helend verhaal

Vlinder Helend verhaal van Happy-Nes Kindercoaching

Een helend verhaal is een prachtig cadeau voor jouw kind.

 

Als ouder doe je er alles aan om jouw kind te helpen. Maar hoe mooi is het wanneer jouw kind zichzelf kan helpen? Jouw kind kan last hebben van boosheid, onzekerheid, (faal)angsten, hooggevoeligheid, verminderd zelfvertrouwen, moeite met concentratie, klagen over een druk en vol hoofd, buikpijn, bedplassen, slaapproblemen, heel druk zijn/ADHD, zich anders voelen dan anderen of om een andere reden waardoor jouw kind niet lekker in zijn vel zit.

 

Een helpend verhaal kan hierbij helpen. Het is een persoonlijk zelfgeschreven verhaal met een boodschap die jouw kind helpt met wat hij moeilijk vindt. Jouw kind leert te vertrouwen op zijn zelfhelend vermogen. Als jouw kind weet om te gaan met lastige situaties en zelf de oplossing kan vinden, dan krijgt jouw kind meer zelfvertrouwen, wordt hij/zij weerbaarder en zelfstandiger. 

 

Het verhaal is zo geschreven dat jouw kind zich erin gaat herkennen en zich gaat identificeren met de hoofdpersoon. De hoofdpersoon is vaak de favoriete knuffel, lievelingsdier, idool of held van jouw kind. Ik beschrijf een situatie waarin bijvoorbeeld de favoriete knuffel een avontuur heeft beleefd die lastig is geweest. Het verhaal wordt zo geschreven dat jouw kind zich erin herkent en zich identificeert met de hoofdpersoon en de avonturen die hij beleeft. In het verhaal krijgt de hoofdpersoon een positieve boodschap met de raad van een wijs iemand. Jouw kind ontvangt een positieve boodschap die op een dieper onbewust niveau zijn werk doet. Aan het einde van het verhaal komt alles weer goed.

 

Naast het voorlezen of zelf lezen van het verhaal kan jouw kind nog creatieve opdrachten maken. Dit kunnen bijvoorbeeld tekenopdrachten, spelletjes, knutselopdrachten etcetera zijn. Het resultaat van een helend verhaal in combinatie met creatieve opdrachten versterkt elkaar omdat jouw kind eerst contact maakt met zijn onderbewustzijn en met behulp van creatieve opdrachten komt jouw kind op een nog dieper niveau.

  

Mocht je meer willen weten of wil je een helend verhaal van mij  ontvangen, neem dan contact met mij op via de contact pagina. Het tarief staat vermeld op mijn pagina tarieven.