Wie ben ik?

Vanessa van der Sommen van Happy-Nes Kindercoaching

Ik ben Vanessa van der Sommen (De Nes in Happy-Nes verwijst dus naar mij), 42 jaar en ik woon in Ulvenhout. Ik ben getrouwd met Nick en wij hebben twee kinderen, Daan (7) en Saar (4). Ik ben een rustige, sensitieve, liefdevolle en enthousiaste vrouw. Ik geniet van de kleine dingen in het leven. Mijn grootste hobby is flamenco dansen. Sinds dit jaar ben ik werkzaam als pedagogisch medewerker bij CompaNanny te Breda, daarvoor was ik 6 jaar werkzaam als gastouder en sinds 2016 ben ik als kindercoach gestart.

 

Tijdens het volgen van de opleiding Kindercoach kreeg ik te horen; Je bent goed zoals je bent en je mag er zijn. Dit waren en zijn voor mij nog steeds hele mooie woorden en deze woorden wil ik ook graag overbrengen op kinderen. Ik wil ze graag deze woorden laten ontvangen en laten ervaren wat dit met je doet. Ik vind het belangrijk dat ieder kind zich gelukkig voelt, vandaar de naam Happy-Nes. Ik bied uw kind een veilige plek en ik straal rust en vertrouwen uit.

 

Waar word ik nu happy van? Ik voel me happy wanneer ik flamenco dans. Ik word happy van de zon en wanneer ik met mijn gezin op het strand ben. Ik vind het heerlijk om met mijn blote voeten door het zand en de branding te wandelen. Daarnaast word ik heel blij wanneer ik met mijn kinderen in de zee kan zwemmen en zandkastelen kan bouwen. Ik zie dat zij hier heel blij van worden en dan ben ik het ook.

 

Vanaf mijn vijftiende pas ik al op kinderen. Kinderen hebben me altijd al gefascineerd. Kinderen zijn zo puur, zo eerlijk. Heerlijk vind ik dat! Het is mijn passie om kinderen weer te helpen om zich goed en op hun plek te voelen. Ik vind het belangrijk dat ieder kind in zijn eigen kracht staat! Ik ben heel dankbaar wanneer ik kinderen hierbij mag en kan helpen.

 

Ik heb de H.E.A.O. (onroerend goed/makelaardij) gevolgd en ik heb diverse banen in het onroerend goed gehad. Ik voelde op een gegeven moment dat ik in deze branche niet op mijn plek zat. In 2010 besloot ik het roer om te gooien en om mijn hart te volgen. Dit is het werken met en begeleiden van kinderen. Ik heb hiervoor de opleiding PW3 (Pedagogisch Werker 3) via Capabel Onderwijs en de opleiding Kindercoach via Sonnevelt Opleidingen afgerond.

 

Daarnaast heb ik de cursus hoogsensitieve en hoogintuïtieve kinderen via Openfields Opleidingen en de cursus Positief Opvoeden via CJG Breda gevolgd. In 2018 ben ik gestart met het geven van de cursus Schatten van Ouders (voorheen Positief Opvoeden) van het CJG waarbij het bewust positief opvoeden van je kind centraal staat. Deze cursus heb ik als deelneemsters zelf gevolgd en vervolgens heb ik de Train de Trainer cursus bij het CJG afgerond. Onlangs ben ik begonnen met de opleiding Mindfulness voor kinderen.