Wie ben ik?

Kindercoach Vanessa van der Sommen

In de tijd dat ik net geboren was, werd Connie Witteman (Breukhoven, ook wel bekend als de zangeres Vanessa) net bekend. Vanessa stond bekend om haar grote borsten. Je raadt het al… op de basisschool werd erg lollig op mijn naam gereageerd, en werd ik in no-time Vanessa met de grote borsten genoemd.

 

Mijn reactie als ze dit tegen mij zeiden? Ik kromp in elkaar. Nu was ik al een verlegen, of beter gezegd, een gevoelig meisje. En door het pestgedrag kroop ik alleen maar nog meer in mijn schulp. Ik voelde me toen altijd een beetje anders dan anderen. Pas tijdens mijn kindercoachopleiding - toen ik hoorde over hoogsensitiviteit – snapte ik waarom: ‘Aha, hier heb ik dus “last” van!’

 

Hoogsensitiviteit heeft zijn uitdagingen, ook voor mij, maar tegenwoordig ken ik er vele positieve kanten van en ervaar ik hoogsensitiviteit als een hele bijzondere karaktereigenschap. Tijdens de kindercoachopleiding hoorde en voelde ik de woorden: Je bent goed zoals je bent. Je mag er zijn! Je mag zijn wie je bent. Deze uitspraken raakten mij. Ik was door mijn hoogsensitiviteit en het pestgedrag toch wel wat verwijderd geraakt van mezelf.

 

Gelukkig werd ik gesteund door mijn ouders toen ik werd gepest. Ze gaven mij allerlei opties. Als ik wilde mocht ik mijn naam laten veranderen. Maar ook lieten zij mij voelen dat ik een mooie naam heb. En zij leerden mij dat ik dat terug kon geven aan de kinderen die mij pestten. Ik koos voor het laatste omdat ik het een mooie naam vind en omdat ik me fijn voelde bij wie ik was/ben. Zo kwam ik steeds dichterbij mijzelf. En dit gevoel wil ik graag jouw kind ook laten ervaren.

 

Je hebt op zo’n moment (zelf)vertrouwen nodig. Iemand die jou een duwtje in de rug geeft, en in mijn geval waren dit mijn ouders.

Jouw kind gun ik een onbezorgde jeugd waarbij het blij is met wie hij/zij is. Ik geef jouw kind en jullie als ouders handvatten zodat jullie beter in jullie vel gaan zitten. Je kind krijgt hierdoor meer (zelf)vertrouwen en gaat dit ook uitstralen naar zijn/haar omgeving. 

 

Ik begeleid kinderen bij het beter leren kennen van zichzelf, bij het reguleren en uiten van emoties, het ontdekken van hun kwaliteiten en daarmee het ontwikkelen van hun zelfvertrouwen. Kinderen komen hierdoor beter in balans, ervaren meer rust, komen beter voor zichzelf op en ontdekken dat ze mogen zijn wie ze zijn! Door mijn hoogsensitiviteit en doordat ik vroeger gepest werd, weet ik hoe het is om je anders te voelen en hoe het is om in je schulp te kruipen, maar ik weet ook wat er dan nodig is om jezelf weer terug te vinden.

 

Zonder oordeel en met heel veel rust in mij, kijk ik naar jullie situatie en help ik jullie en jouw kind. Door mijn intuïtie en sensitiviteit voel ik haarfijn aan wat jouw kind nodig heeft. Dankzij mijn perfectionisme wil ik alles zo goed mogelijk doen, maar daardoor geef ik niet gauw op. En dat kan in een coachtraject nogal eens handig zijn.

 

Mijn allergrootste passie is flamenco dansen en bewonderen! Dansen is voor mij een fijn moment om mijn hoofd leeg te maken en alles om mij heen te vergeten.

 

Wil je meer weten over mijn werkwijze, wens jij dat jouw kind de rust weer vindt, neem dan contact met mij op. Ik weet zeker dat we tot nieuwe inzichten komen.