Flamencolessen voor kinderen

Proeflessen Flamenco 

Houdt je kind van dansen? Dan kan hij/zij meedoen met deze Flamencoles, waar bewegen, gezelligheid, samenspel en creativiteit bij elkaar komt. Je kind leert spelenderwijs de basis van de flamencodans waarin hij/zij zich kan uitdrukken tijdens deze dans. Het stampen met de voeten (voetenwerk), het oefenen met de castagnetten, rondje draaien met elkaar en het bewegen met onze jurk/rok komt allemaal aan bod! Er is een verkleedkoffer aanwezig met prachtige flamencojurken en -broeken, mantons (sjaals), waaiers, castagnetten en bloemen voor in het haar. 

 

Wanneer, waar en hoe laat?

Zondagochtend 27 oktober of 17 november 2019 bij Boerke Verschuren te Breda van 10.15 uur tot 11.00 uur.

 

Kosten?

€ 5,- p.p.

 

Inschrijving en betaling gaat via: www.sportencultuurintrobreda.nl 

Cursus Flamenco voor kinderen 4-7 jaar

 

Wat gaan we doen?

* Elke les beginnen we met een warming up van het voetenwerk en de armen;

* We oefenen/gaan verder met alle facetten uit de dans “El Porompompero”. Daarbij kun je denken aan het voetenwerk i.c.m. de armbewegingen, samen rondje draaien en oogcontact maken met elkaar, las palmas (het klappen) en we werken aan onze houding want we voelen ons trots als Spaanse dansers/danseressen :-);

* We maken een begin met het leren van het eerste couplet van de Sevillanas. Sevillanas is een volksdans uit Andalusië, deze bestaat uit 4 coupletten en is een vast onderdeel van de Ferias. Dit zijn grote feesten in Zuid-Spanje waarbij veel mensen Sevillanas zingen en dansen in de traditionele kleding. Sevillanas dans je tegenover elkaar!

* Uiteraard gaan we samen veel plezier maken.

  

Dansen is een mooie methodiek die ik gebruik tijdens het coachen. Als kindercoach merk ik dat kinderen het fijn vinden om zich te kunnen uiten tijdens het dansen. Je kunt in het dansen laten zien dat je je trots voelt of juist heel zelfverzekerd. Het dansen helpt ook om je gelukkiger in je lijf te voelen en het helpt in het trainen van je geheugen en de coördinatie. Iedereen kan het en het vergt lef om jezelf te laten zien!

 

Wanneer, waar en hoe laat?

Zondagochtend 12 mei, 19 mei, 2 juni en 23 juni bij Boerke Verschuren te Breda, van 10.15 uur tot 11.00 uur.

 

Kosten?

€ 30,- p.p. 

 

De cursus gaat door bij een minimale deelname van 4 kinderen. Je kunt je zoon of dochter aanmelden via vanessa@happynes-kindercoaching.nl 

Cursus Flamenco lessen waarbij je je emoties kan uitdrukken!

In een reeks van drie lessen gaan we tijdens het dansen werken aan het uiten van de vier basis emoties (blij, bedroefd, bang en boos).  Het gaat erom dat je niet alleen met je gezicht laat zien dat je blij of bedroefd bent maar dat je met je hele lichaam en je manier van lopen en je voetenwerk laat zien hoe je je voelt. 

 

Allereerst bespreken we aan de hand van afbeeldingen welke emoties er zijn. Vervolgens gaan we luisteren naar verschillende Flamenco nummers waarbij de kinderen mogen aan geven welke afbeelding daarbij hoort. In groepjes mogen de kinderen een emotie in de dans gaan uitbeelden.

 

Hierbij maak ik gebruik van het type weer. De zon, regen, donder en bliksem. Bijna iedereen wordt blij wanneer de zon schijnt. We worden bedroefd wanneer het gaat regenen en worden bang wanneer we de donder horen en als het gaat bliksemen dan worden we boos.

 

De data volgt z.s.m.

Voor kinderen vanaf groep 3!

 

Aanmelden kan al via: vanessa@happynes-kindercoaching.nl

Locatie: Breda e.o.

 

Flamencoles via Cultuurintro Breda

10 februari 2019 gaf ik Flamencoles via Cultuur Intro Breda. 

 

Wat waren ze enthousiast met dansen maar ook met het vertellen van verhalen over dat sommigen in Spanje op vakantie waren geweest en dat ze ook prachtige waaiers thuis hebben. De meesten hadden ook al een prachtige Flamenco jurk thuis aangedaan!

 

Bedankt allemaal!

 

De volgende keer is zondagochtend 10 maart a.s. Je kunt nog steeds inschrijven via www.cultuurintrobreda.nl

Flamencoles op school

Happy-Nes Kindercoaching geeft flamencoles

Flamencoles op basisschool de Klokkebei in Ulvenhout!!!

 

Een reeks van 3 lessen zullen worden gegeven door Vanessa van der Sommen. Ik dans al jaren Flamenco en dit is mijn allergrootste passie die ik graag met kinderen deel, zodat zij ook het Flamenco gevoel gaan ervaren.

 

Wanneer je interesse hebt, kun je een mail sturen naar: vanessa@happynes-kindercoaching.nl

 

Lestijd, data en prijs:

Vrijdag van 14.30 – 15.30 uur (groep 1,2 en 3)

Vrijdag van 15.45 – 16.45 uur (groep 4 t/m 8)

 

Data: 18 januari, 25 januari en 1 februari 2019.

 

Prijs: € 25,-

 

Houdt je kind van dansen? Dan kan hij/zij mee doen met Flamencoles, waar bewegen, gezelligheid, samenspel en creativiteit bij elkaar komt. Je kind leert spelenderwijs de basis van de flamencodans waarin hij/zij zich kan uitdrukken tijdens deze dans. Er is een verkleedkoffer aanwezig met prachtige flamencojurken en –broeken, mantons (sjaals), waaiers, castagnetten en bloemen voor in het haar. De kinderen werken aan een dans, die ze na afloop van de laatste les thuis aan de ouders kunnen laten zien. Tijdens de laatste dansles krijgen ze als aandenken een waaier mee naar huis.