· 

Pepernoten massage

Nu Sint en Piet in het land zijn, ervaren veel kinderen meer spanning en houden daardoor meer spanning vast in hun lijf. Dan is het erg fijn om bijvoorbeeld voor het slapen een ontspannende pepernotenmassage aan je kind te geven. Alvorens je deze massage geeft, is het uiteraard ook leuk om eerst zelf pepernoten met je kind(eren) te bakken.

 

De pepernoten massage:

Vertel dat je een massage gaat geven en dat je pepernoten gaat maken op de rug van jouw kind. Vraag aan je kind of hij/zij wil liggen of voor je wil zitten tijdens de massage en wrijf dan eerst je handen lekker warm. Plaats die warme handen op de rug van je kind, dat geef al rust. Tijdens de massage vraag je aan je kind of het prettig is zoals je het doet! Dan eerst de bakplaat schoonmaken (strijkende bewegingen van boven naar beneden),daarna het meel (zacht tikkende bewegingen) in de kom, boter erbij (je handen als plakjes op de rug), suiker en speculaaskruiden erbij (tikkende bewegingen). Dit door elkaar kneden (kneedbewegingen maken). Dan balletjes (pepernoten) rollen en elk balletje wat plat drukken. De bakplaat gaat in de oven, leg hierbij je handen weer op de rug van je kind en als de pepernoten klaar zijn, strijk je weer van boven naar beneden met je handen alsof je de bakplaat uit de oven haalt. Daarna plukkende bewegingen maken alsof je de pepernoten aan het op eten bent.

 

 

Veel plezier samen!